Néhány szóban a vasúti áruszállításról

ZenitSofőr - futárszolgálat és sofőrszolgálat
Szállítmányozás esetén a vasút igénybevétele abban az esetben javasolt, ha nagy mennyiségű árut szeretnénk eljuttatni nagy távolságba. Mellette szól, hogy csökkenti a közutak túlterheltségét és alacsony a CO2 kibocsájtása így környezetbarát szállítmányozási módnak tekinthető. Hátránya azonban, hogy ritkán lehetséges a háztól-házig szállítás, így kevésbé rugalmas, mint a közút. Ezen körülmények miatt fontosak ezen a területen a magasan képzett szállítmányozási szakemberek, akik képesek egyedi ötleteikkel megvalósítani az áru eljuttatását a feladótól a címzettig.

A különböző igényekhez igazodva a cégeknek széles szerelvény választékkal kell rendelkezniük. Mind különböző sorozatszámmal van ellátva, ami alapján beazonosíthatóak. Vannak köztük 2 és 4 tengelyesek, különböző magasságúak, szélességűek és formájúak, hogy minden csomagot biztonságosan eljuttathasson a célállomásra.

A vasúti kocsik típusai:

- fedett teherkocsik dobozolt és raklapos áruk részére
- különleges építésű nyitott teherkocsik koksz, szén, vasérc, érc és pellet szállítására
- pőre kocsik konténer szállítására, amivel betonelemek haditechnika és vasáru szállítható
- nyitott teherkocsi fa, acél és egyéb időjárásra nem érzékeny áru szállítására
- egyéb különleges építésű teherkocsi időjárásra érzékeny áru szállítására, mint például gabona, perlit vagy műtrágya

A kombinált fuvarozás során egy áru szállítása több szállítmányozási ág igénybevételével történik, de az áru ugyan abban a feladóeszközben marad teljes útja során. Mit is jelent ez pontosan? Van, hogy egy megrakodott kamiont vasúton szállítanak tovább vagy egy szerelvényt hajóval juttatnak el céljához. Erre a költséghatékonyság és a vasút kötöttségei miatt lehet szükség.
Amennyiben ezt a szállítmányozási formát választjuk cégünk számára környezet kímélően és gyorsan juttathatjuk el árunkat a partnerünkhöz, így érdemes számításba venni.

»»» Lenyűgöző mérnöki csodák Európa hídjai között

A Zenit Futárszolgálat Facebook oldala