Mi mindenre jó egy futárszolgálat?

ZenitSofőr - futárszolgálat és sofőrszolgálat
Amikor elhangzik az a szó, hogy futárszolgálat, a legtöbben még ma is egy robogón autókat kerülgető, a szmogtól enyhén besötétedett kezeslábast viselő futárra gondolnak, akinek válla fölött kissé kilóg az esőmentesítés gyanánt nejlonnal lefedett cb rádió antennája. Nos tény, ilyen jelenség most is tapasztalható Budapest és a nagyobb városok utcáin, azonban a futárszolgálatok által nyújtott szolgáltatások és azok színvonalának köre sokkal szélesebb a fent leírtaknál.

Már nem csak azért lehet hívni egy futárcéget, hogy a sürgős levelet elküldjük a város túlfelére. Az igényekhez igazodva nőttek a lehetőségek is, így igazodva az ügyfelek óhajaihoz kialakult az a széles repertoár, amelyekre néhány futárszolgálat szakosodva, néhány pedig kiegészítésként támaszkodhat. Ilyenek lehetnek például felköszöntendő ismerőshöz, netalán megbántott kedveshez szállítandó csokrok, cukrászdából elhozandó születésnapi torták, de akár egy teljes szett téligumi is. Gyakorlatilag bárminek megoldható a futárszolgálattal történő szállíttatása, ami legális, nem kell hozzá külön engedély, és mérete valamint súlya belefér abba a határba, amit a futárcég még elvállal. Utóbbi nagyon változó, mivel némely futárszolgálatok csak biciklis, illetve robogós futárokkal rendelkeznek, mások személyautóval esetleg kisfurgonokkal, míg néhány szükség esetén teherautót is be tud vetni.

Az egyszeri küldeményeken felül sokcímes csomagkihordás is megoldható, ezt legtöbbször partneri ajánlatok, promóciós ajándékok és karácsonyi csomagok esetén szokták kérni, természetesen bármely más esetben is alkalmazható. Összegezve tehát a futárokat – többek között - az különbözteti meg a postásoktól, hogy egyéni feladatokkal is el lehet látni, legyen ez egyszerre a város – esetleg az ország – több pontján lévő címre történő kiszállítás, vagy sorban állás a fotósnál elkészült filmekért.

»»» Csomagkihordás futárszolgálati segítséggel

»»» A futárszolgálatok és a biztonságos csomagszállítás

A Zenit Futárszolgálat Facebook oldala