Információk a fontosabb európai kompjáratokról

ZenitSofőr - futárszolgálat és sofőrszolgálat
Európán belül is vannak olyan országok ahová, ha autóval szeretnénk eljutni bizony vizes akadályokba ütközhetünk. Ahhoz, hogy eljussunk egyik partról a másikra elsősorban a kompos utazás áll rendelkezésünkre. Számtalan komp vonal és szolgáltató közül választhatunk, ismerjük meg néhányat Európa útvonalai közül.
Calais és Dover városokat összekötő komp összeköti Franciaországot és Angliát. Két komptársaság szolgáltatása közül választhatunk, az egyik a DFDS Seaways, amely 20 alkalommal indít járatokat. 1 óra 30 perc alatt teszik meg a két ország közötti távot. A másik szolgáltató a P&O Ferries, ami minden nap 23 alakalommal indít kompokat és szintén másfélóra alatt teszi meg az adott szakaszt. Mind a két társaságnál 150 fontért válthatunk jegyet, ha egy nagykorú személy egy gépjárművel veszi igénybe a szolgáltatásokat. Természetesen sok tényező befolyásolja az árak alakulását, így a www.dfdsseaways.eu/ferry-routes/calais-dover vagy a www.poferries.com/eu/calais-dover oldalon érdemes tájékozódni.

Amszterdam és Newcastle

Ez a komp szakasz köti össze Hollandiát Angliával. Itt csak a DFDS Seaways szolgáltatásait vehetjük igénybe, hetente 7 alkalommal indítanak járatokat ezen a szakaszon. A komp 15 óra és 30 perc alatt teszi meg az Amszterdam- Newcastle távolságot. Az alábbi oldalon tájékozódhatunk a jegyárakról és véleményeket olvashatunk: www.dfdsseaways.eu/ferry-routes/amsterdam-newcastle

Barcelona és Ibiza

Ha a Spanyolország és Ibiza távolságot szeretnénk megtenni komp segítségével, akkor két társaság szolgáltatásai közül választhatunk. A Balearia hetente 7 alkalommal indít kompokat és 8 és félóra alatt teszi meg a távolságot. A Trasmediterranea hetente 2 alkalommal indítja járatait és 9 óra alatt ér át Barcelonából Ibizára. A www.balearia.com vagy a www.trasmediterranea.es/en oldalon juthatunk bővebb információkhoz.

Rostock és Trelleborg

Két komp társaság működik ezen a Németországot és Svédországot összekötő szakaszon. A Stena Line-nal naponta 3 alkalommal van lehetőségünk megtenni ezt a távot 5 óra és 50 perc alatt. A TT Line azonban valamivel többször, napi 6 alkalommal indítja el kompjait valamelyik irányba, viszont valamivel hosszabb, 6 óra 15 perces menetidővel. A www.stenaline.co.uk/latest-sailing-updates vagy a www.ttline.com/en/passengers/ oldalon megtudhatunk mindent, ami a foglaláshoz szükséges.

Bergen és Hirtshals

Norvégia és Dánia között is utazhatunk komppal, mely lehetőséget mindössze egy szolgáltató nyújtja. A Fjord Line minden héten 7 járattal köti össze ezt a szakaszt, melyet 18 és fél óra alatt tesznek meg a hajók. A www.fjordline.com/en/ oldalon tájékozódhatunk.

»»» Európai autópálya díjak - Közép-Európa

»»» Benzin és gázolaj árak az Európai Unióban 2014-ben

A Zenit Futárszolgálat Facebook oldala