Csomagküldő szolgálatokat érintő csalássorozat

ZenitSofőr - futárszolgálat és sofőrszolgálat
Komoly csalássorozat ügyében nyomoz a Kelet-Angliában található Bedfordshire megyei rendőrség. A hatóság közleményben hívja fel a lakosság figyelmét arra az ismétlődő jelenségre, ami a közelmúltban dúlta fel a békés környék nyugalmát. Az újfajta átveréssel az emberek jóhiszeműségét veszik célba és próbálják megkárosítani áldozataikat.

A csalás során egy futárszolgálat kézbesítői csöngetnek a gyanútlan otthoniak ajtaján, majd felmutatnak egy olyan küldeményt, amin ugyan a cím stimmel, ám a név nem. Mivel a futárnak a kézbesítés a dolga, megkéri az ott lakót, hadd hagyja mégis ott, nem számít, hogy nem az eredeti címzett írja alá. Általában másnap felkeresi őket valaki azzal az indokkal, hogy tudomására jutott, véletlenül rossz helyre küldték ki a neki szánt csomagot. Amennyiben szükséges, a háziak megnyugtatása érdekében még azonosítja is magát, a név stimmel. Miután átveszi tulajdonát, látszólag helyreáll a rend, hiszen tévedni emberi dolog és minden jó, ha jó a vége. Azonban rövid idő elteltével jön a feketeleves, fizetési felszólítás képében. Mivel a csomagküldő szolgálatnál úgy látják, a küldeményt rendben átvették, némi joggal várják el a számla rendezését is az adott címről. A háziak pedig magyarázkodhatnak az ügyfélszolgálatokon, mire törlik címüket a feketelistáról nem kevés idő és energia megy kárba.

Kérik a lakosság segítségét a bedfordshire-i rendőrségnél az ügy részletes felderítése érdekében. A tanúk egy húszas éveiben járó, feltűnően vörös hajú nőt írtak le.

»»» Egekbe szökik a benzin és a gázolaj ára 2012-ben

»»» Környezettudatos futárszolgálatok a jövő útján

A Zenit Futárszolgálat Facebook oldala